Μέλος Επιστημονικών-Οργανωτικών Επιτροπών

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ Ή ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

  1. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας που διοργάνωσε η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 6 Δεκεμβρίου 2003 στα Ιωάννινα, με θέμα «Ψυχική Νόσος, Ακούσια Νοσηλεία και Ανθρώπινα Δικαιώματα».
  2. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας που διοργάνωσε η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το 4ο ΚΑΠΗ Ιωαννίνων με θέμα «Ψυχική Υγεία και Τρίτη Ηλικία», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών (3 Ιουνίου 2006).
  3. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας που διοργάνωσε η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας με θέμα «Ψυχιατρική Περίθαλψη στην Κοινότητα: Προάγοντας την Ψυχική Υγεία και Προασπίζοντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που έγινε στα Ιωάννινα στις 8 Δεκεμβρίου 2007.
  4. Μέλος της οργανωτικής επιτροπής της 1ης Ημερίδας Αποκατάστασης Κακώσεων Σπονδυλικής Στήλης και Νωτιαίου Μυελού, που διοργανώθηκε από την Ορθοπαιδική Κλινική και την Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης «Σ. Νιάρχος», με διεθνή συμμετοχή και έγινε στα Ιωάννινα στις 27 Οκτωβρίου 2009.
  5. Μέλος της Διεθνούς επιστημονικής επιτροπής του 1nd International Congress on Neurobiology, Psychopharmacology and Treatment Guidance, που διοργανώθηκε από την Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ., την International Society on Neurobiology and Psychopharmacology, την Ευρωπαϊκή Ψυχιατρική Εταιρεία και την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, 19-22 Νοεμβρίου 2011.
  6. Μέλος της τιμητικής επιστημονικής επιτροπής της 2ης Επιστημονικής Συνάντησης του 3ου Ετήσιου Κύκλου Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Η Ψυχιατρική στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» που διοργανώθηκε από την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
  7. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 2ου Πανελλήνιου Ψυχιατρικού Συνεδρίου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που διοργανώθηκε από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, Κάστρο, Κυλλήνη 2-5 Ιουνίου 2010.
  8. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Ψυχιατρικού Συνεδρίου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που διοργανώθηκε από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, Κάστρο, Κυλλήνη 4-6 Ιουνίου 2011.
  9. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 1ου Συνεδρίου Βιοψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Ιατρική Περίθαλψη που διοργανώθηκε από την Γ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη, 17-19 Μαρτίου 2011.
  10. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχιατρικής που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία στην Αθήνα, 5-8 Μαΐου 2011.
  11. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 5th International Congress on Brain & Behaviour & 18th Thessaloniki Conference of the South-East Society for Neurology and Psychiatry, που διοργανώθηκε από την Α΄ Ψυχιατρική κλινική του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, 3-6 Νοεμβρίου 2011.
  12. Μέλος της Διεθνούς επιστημονικής επιτροπής του 2nd International Congress on Neurobiology, Psychopharmacology and Treatment Guidance, που διοργανώθηκε από την Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ., την International Society on Neurobiology and Psychopharmacology, την Ευρωπαϊκή Ψυχιατρική Εταιρεία και την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, 24-27 Νοεμβρίου 2011.
  13. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής της 3ης Ημερίδας «Αποκατάστασης Εκφυλιστικής Νόσου Οσφυϊκής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης» που διοργανώθηκε από την Ορθοπαιδική Κλινική και την Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης «Σ. Νιάρχος», με διεθνή συμμετοχή και έγινε στα Ιωάννινα στις 18 Νοεμβρίου 2011.
  14. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του «2ου Συνεδρίου Βιοψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Ιατρική Περίθαλψη» που διοργανώνεται από την Γ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη, 15-17 Μαρτίου 2012.
  15. Μέλος της NationalOrganizingCommittee των τριών συνεδρίων που διοργανώνονται ταυτόχρονα από την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρία (WPA): “ThemultidisciplinaryfacesofPsychiatry”, τη Διεθνή Νευροψυχιατρική Εταιρία (INA): “OverlapandIntegrationinNeuropsychiatry” και την Ελληνική Εταιρία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών (ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ): “PsychiatryandRelatedSciences” στην Αθήνα, 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012
  16. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 4ου Πανελλήνιου Ψυχιατρικού Συνεδρίου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που διοργανώθηκε από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, Κάστρο, Κυλλήνη 1-4 Ιουνίου 2012.
  17. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας, 21-24 Ιουνίου 2012, Πύλος Μεσσηνίας.
  18. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του «3ου Συνεδρίου Βιοψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Ιατρική Περίθαλψη» που διοργανώνεται από την Γ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη, 28-30 Μαρτίου 2013.
  19. Μέλος της Διεθνούς επιστημονικής επιτροπής του 3nd International Congress on Neurobiology, Psychopharmacologyand Treatment Guidance, που διοργανώθηκε από την Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ., την International Society on Neurobiology and Psychopharmacology, την Ευρωπαϊκή Ψυχιατρική Εταιρεία και την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, 29 Μαίου-2 Ιουνίου 2013.
  20. Μέλος της Διεθνούς επιστημονικής επιτροπής του 1st Annual Scientific Meeting of the European Association of Psychosomatic Medicine (EAPM), 4–6 July 2013, Cambridge, England.
  21. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 6th International Congress on Brain & Behaviour and 19th Thessaloniki Conference of the South-East European Society for Neurology and Psychiatry, 6-8 Φεβρουαρίου 2014, Θεσσαλονίκη.
  22. Μέλος της Διεθνούς επιστημονικής επιτροπής του 3rd Annual Scientific Meeting of the European Association of Psychosomatic Medicine (EAPM 2015) – Challenges and Chances for Psychosomatic Medicine in Health Care που θα διεξαχθεί στην Nuremberg, Germany, 2-4 July 2015.

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

  1. Προεδρείο στη συνεδρία τη σχετική με την «Ψυχιατρική στο Γενικό Νοσοκομείο» (22/04/2002) στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Χαλκιδική, 2002.
  2. Συντονιστής στην ενότητα «Αποασυλοποίηση και Αγωγή Κοινότητας» στο συμπόσιο «Απο-ασυλοποίηση και η Σχέση της με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα, 16-18 Μαΐου 2002 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.
  3. Προεδρείο στην Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Κατάθλιψη στα χρόνια σωματικά νοσήματα», που έγινε στα πλαίσια του 18ου Διαπανεπιστημιακού Ιατρικού Συμποσίου που διοργάνωσαν οι Α’ και Β’ Παθολογικές Κλινικές του Παν/μίου Ιωαννίνων, Ιωάννινα, 15&16 Οκτωβρίου 2004.
  4. Πρόεδρος στην ενότητα: «Κατάθλιψη vs Ψυχική Ευεξία στην Οικογένεια», στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας, Ιωάννινα, 1-4 Δεκεμβρίου 2005.
  5. Πρόεδρος στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Κατάθλιψη: Υπηρεσίες και Θεραπεία» στην Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Κατάθλιψη και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» που οργάνωσε η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Μέτσοβο, 9-10/2/2007.
  6. Πρόεδρος στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και το πρόβλημα της έγκαιρης παρέμβασης στη ψύχωση», στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση-Στρατηγικές Πρόληψης, Θεραπείας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών, Ιωάννινα 21-24/6/2007.
  7. Πρόεδρος στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Ψυχο-Ογκολογία» στο 1ο Συνέδριο Βιο-ψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Ιατρική Περίθαλψη που διοργανώθηκε από την Γ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη, 17-19 Μαρτίου 2011.
  8. Πρόεδρος στην Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Ο Ψυχαναλυτής Δίπλα στην Κλίνη του Σωματικά Ασθενούς» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχιατρικής, Αθήνα 5-8 Μαΐου 2011.
  9. Πρόεδρος στην Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Υπηρεσίες Συμβουλευτικής-Διασυνδετικής Ψυχιατρικής [Ψυχοσωματικής Ιατρικής] στη Χώρα μας» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχιατρικής, Αθήνα 5-8 Μαΐου 2011.
  10. Πρόεδρος στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Μη Χειρουργική Θεραπεία της Εκφυλιστικής Νόσου της Ο.Μ.Σ.Σ.» στο πλαίσιο της 3ης Ημερίδας «Αποκατάστασης Εκφυλιστικής Νόσου Οσφυϊκής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης» που διοργανώθηκε από την Ορθοπαιδική Κλινική και την Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης «Σ. Νιάρχος», με διεθνή συμμετοχή και έγινε στα Ιωάννινα στις 18 Νοεμβρίου 2011.
  11. Πρόεδρος στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα “Διαπλοκή σωματικού και ψυχικού: Αιτιοπαθογενετική και κλινική προσέγγιση”στο 3ο Συνέδριο Βιο-ψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Ιατρική Περίθαλψη που διοργανώθηκε από την Γ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη, 28-30 Μαρτίου 2013.
  12. Πρόεδρος στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Research Advances in Affective Temperaments» στο3rd International Congress on Neurobiology, Psychopharmacology and Treatment Guidance May 30th – June 2nd, 2013, Θεσσαλονίκη.
  13. Πρόεδρος στη συνεδρία “Miscellaneous paper session”, στο 2nd Annual Conference of the European Association of Psychosomatic Medicine, Sibiu, Romania, 25-28 June 2014.